Pineline tuotteet puhdistavat niin autot kuin itsensäkin

Pineline-tuotteita valmistava Tekno-Forest Oy on suunnannut tuotekehitystä ja raaka-ainevalintoja entistä ekologisemmaksi, unohtamatta kuitenkaan tehokkuutta ja laatua.

 

Riihimäellä sijaitseva Tekno-Forest Oy on valmistanut Pineline-nimeä kantavia kuluttajille, teollisuudelle ja autonpesuteollisuudelle suunnattuja tuotteita jo vuodesta 1994. Tuotteet ovat olleet edelläkävijöitä niin laadussa kuin turvallisuudessakin.
Tästä osoituksena Pineline-autonhoitotuotteille myönnettiin ensimmäisenä Suomessa Joutsenmerkki eli pohjoismainen ymrpäristömerkki.

Biopohjaisuus ja kestävä kehitys

 

Tekno-Forest Oy noudattaa entistä tarkemmin kestävän kehityksen periaatteita valitessaan raaka-aineita. Fossiilipohjaisia raaka-aineita korvataan teollisuuden sivuvirroista tai muuten vastuullisesti tuotetuilla biopohjaisilla raaka-aineilla. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Tekno-Forest Oy:n kehittämä innovaatio, jossa mäntyöljystä jalostettu biopohjainen liuotin teki perinteiset fossiiliset hiilivetyliuottimet tarpeettomaksi useissa eri puhdistuskohteissa jo kauan sitten. Pakkauksissa ja etiketeissä käytetään entistä enemmän kierrätysmuovia ja biomateriaaleja, mikä vähentää hiilijalanjälkeä.

 

Helposti hajoavat raaka-aineet

 

Tuotekehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden nopeaan biohajoavuuteen. Tämä on merkittävä kustannustekijä pesuvettä puhdistavissa ja kierrättävissä autopesuloissa. Kaupallisissa biopuhdistimissa onkin saavutettu pesuveden yli 90 prosenttinen kierrätysaste, kun käytössä on ollut Pineline-pesuainejärjestelmä.
Pineline-tuotteet soveltuvatkin erinomaisesti Joutsenmerkin käyttöoikeuden omaavallille pesuloille: autopesuloille, pesukaduille ja Roll-over -pesukoneille.
Joutsenmerkitty pesuasema varustettuna biopuhdistamolla ei ole ainoastaan ekologinen teko, se myös säästää merkittävästi kustannuksia, jopa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa muun muassa alentuneiden tuorevesikustannusten ansiosta.

 

 

23.04.2020